Etno Histeria 
Pokrovitelji

Pokrovitelji


Festival HISTeRIA se letos julija že tretjič vrača v Gračišče pri Kopru, kjer se v istrskem gozdu vsako leto zbere več sto umetnikov iz celega sveta.

Na tridnevnem festivalu se bo na več kot dvajsetih tematsko obarvanih in v naravno okolje vključenih prizoriščih zgodilo prek sto koncertov, gledaliških predstav, cirkuških spektaklov in drugih dogodkov. V času pred festivalom bodo potekale številne delavnice, katerih produkcije bodo predstavljene na festivalu, kjer bodo atmosfero popestrile še otroške ustvarjalnice, kot tudi seminarji in praktične delavnice za odrasle, gozdni lunapark, tržnica domačih in eko izdelkov, knjigarna pod krošnjami, lokalna hrana in pijača in še več.

Poleg umetniške vrednosti ima dogodek visok osveščevalni pomen. Kulturno izobraževanje, sobivanje z naravo, obujanje običajev in hkratno spodbujanje novih interpretacij, kreativnosti ter osmišljanje tradicije v modernih okvirih, to so pomembni cilji Festivala HISTeRIA.

Festival je nekomercialen in neprofiten, izveden večinoma s pomočjo prostovoljcev (organizacijska ekipa, nastopajoči). Morebitna pridobljena sredstva bomo porabili za financiranje infrastrukture (voda, elektrika), najem zemljišč ter doseganje čim večje samozadostnosti območja festivala. Program sloni na izmenjavi umetnikov in mreženju. Cilj je plačilo spanja, hrane, če bo mogoče tudi potnih stroškov nastopajočih in prostovoljcev. Izvedbeno se bomo posvetili konceptu »nič odpadkov« (zero waste), ki bi ga lahko prenesli tudi na druge prireditve. Posvetili se bomo tudi vključevanju oseb z manj priložnostmi, ljudi s posebnimi potrebami in starejših. Z vašo pomočjo bi radi pripravili cenovno dostopen, kvaliteten festival, s katerega bodo udeleženci, obiskovalci in nastopajoči odšli zadovoljni in se naslednje leto radi vrnili.

Vsak vaš prispevek, finančni ali materialni, nam bo zelo pomagal. Prispevek za festival, ki vnaša v družbo mnogo več kot zabavo, saj ozavešča o naši kulturi in kulturi drugih preko visoko kakovostnih dogodkov, skrbi za razvoj in dostopnost kulture in prispeva k ustvarjanju novih ustvarjalnih vezi med ustvarjalci in odjemalci kulturnih dobrin.


Ob tej priložnosti vas vabimo, da postanete pokrovitelj Festivala HISTeRIA ter izkoristite priložnost za predstavitev svojega podjetja v okviru našega festivala.

 

S spoštovanjem,

ekipa Festivala HISTeRIA

 

TRR: SI56 1010 0004 4454 707 banka Koper

Namen: Donacija Festival HISTeRIA