Etno Histeria 
Kako do nas?

Kako do nas?


Festivalsko prizorišče se nahaja v gozdičku v bližini vasi Gračišče. Gračišče je manjša vas, locirana 23 km jugovzhodno od Kopra. Dostop do vhoda na prizorišče in kamping prostora je urejen po poti skozi vas mimo INFO točke – Krajevnega doma in Z AVTOMOBILOM NI MOGOČ. Parkirajte na označenih parkiriščih in sledite usmerjevalnim tablam in govorečim drevesom, ki vas bodo usmerili na pravo pot. Prevoz opreme in večjih količin prtljage bo organiziran s festivalskim kombijem izpred INFO točke.


KJE SMO:Prikaži večji zemljevid

 

Javni prevoz je žal zelo omejen, in ker Gračišča ne želimo preplaviti z avtomobili, priporočamo, da v čim večji meri uporabite alternativne načine transporta. Objavite na spletu, v kolikor je v vašem avtomobilu prostor še za dodatnega potnika ali pa bi ta potnik želeli postati, ali se udeležite Tour de HISTeRIA in pridite s kolesom!
JAVNI PREVOZ:

Vlak: Ljubljana – Koper (vozni red na: www.slo-zeleznice.si).

Avtobus: prevoznik Avrigo d. d.

 

Ponedeljek–petek

Koper–Gračišče* (odhodi)

6.42, 15.10, 19.15

Gračišče–Koper* (odhodi)

6.05, 11.15, 18.40

*vožnja traja cca. 30 min, cena nakupa vozovnice pri vozniku 0,8 eur

Ob sobotah in nedeljah avtobusnega prevoza ni.

 

ALTERNATIVNE MOŽNOSTI:

 

KOLO:

Pridružite se ekipi, ki se bo udeležila TOUR de HISTeRIA! Iz različnih slovenskih mest bo organizirana skupina kolesarila vse do Gračišča. Informacije spremljajte na fb skupini: Tour de HISTeRIA ali neposredno kontaktirajte organizatorja na: yanez.bertoncelj@gmail.com .

Seveda ste vabljeni, da prikolesarite do Gračišča tudi v lastni režiji. Od središča Ljubljane je pot dolga nič več kot natanko 111 km.

 

PEŠ:

Vse poti vodijo v Gračišče, tako da kar pogumno pot pod noge=D. V neposredni bližini Gračišča (Kubed) poteka evropska pešpot E6, ki v Sloveniji poteka od mejnega prehoda Radelj do Strunjana. Pot je dobro označena in opisana. Več informacij na: http://www.eupoti.com ter http://e6radljestrunjan.wordpress.com/.