Etno Histeria 

Predfestivalske delavnice predstavljajo srce HISTeRIE. Na njih se ustvarjalni posamezniki z vseh koncev sveta spoznajo, izmenjajo znanje, ideje, spoznajo domačine in delajo na skupnem projektu. Izkušeni mentorji skrbijo za potek delavnic, vendar je končni cilj vzpostaviti sodelovanje ter graditi mostove med mojstri in vajenci. Gozdiček v Gračišču postane kraj nepozabnih srečanj, neprecenljivih izmenjav, različnih kultur in dobre hrane. Brez želje po finančni dobrobiti. Je vse to mogoče?

Je! Vse se je uresničilo že preteklo poletje.


Do zapolnitve mest zbiramo prijave na sledeče delavnice:
- SVETLOBNA DELAVNICA
- COMMEDIA DELL' ARTE (še 4 mesta)
- VELIKANSKE LUTKE
- DELAVNICE ULIČNEGA IN INTERAKTIVNEGA GLEDALIŠČA
- CIRKUŠKI LABORATORIJ

Pišite na: cantalone@festivalhisteria.com.

PRAKTIČNE DELAVNICE - grajenje festivalskega prostora:


CANTALONE (zaprta) | 8.-20. julij

 

Mentor: Tomaž Žižka (CZ)

Udeleženci: 15 scenografov iz fakultete DAMU, Praga

Opis delavnice: Projekt Cantalonski vrt je nadaljevanje projekta Cantalon (2011) in Cantalon se nadaljuje (2012). Udeleženci bodo naredili generalko človeških misli in blizu istrske vasice Gračišče 14 dni ustvarjali site specific projekte in dogodke. Znanje bodo uporabili za ustvarjanje svojih lastnih miselnih dežel - land-art instalacij in objektov s spoštovanjem do struktur in kvalitet narave. Ustvarjali in živeli bodo na enem kilometru istrskega gozda, v katerem bodo ustvarili ekološko-kulturno vasico. Land art inštalacije bodo obudili glasbeniki, plesalci, lutkarji in drugi mladi umetniki, ki so del projekta HISTeRIA. Skupni rezultati bodo predstavjeni na Festivalu HISTeRIA.

Opis delavnice: Tomaž Žižka je bil rojen v Bratislavi (Slovaška, 1963). V Bratislavi je študiral obdelavo lesa. Na Akademiji za umetnost v Pragi je študiral odrski dizajn. Po tem je pričel delovati kot član gledališke produkcijske ekipe (gledališka skupina TuJu, Mamapapa projekti ...). Od 1990 do 2004 je bil asistent na KALD-DAMU akademiji v Pragi.

Mamapapa projekt naučenih in preizkušenih vzorcev, projekt Light Lab, Prague Quadrienale '99, Six weeks on dialogue 2001, Slowdown 2002. Zaupnik razstave češke umetniške šole na Prague Quadrienale '99, umetniški direktor projekta The Heart (2003), sodeloval je na projektu Village in dance z Mamapapo za obujanje kulturnega in etnografskega spomina manjšin. Gostujoči ravnatelj na beograjski Šoli šoli lepih umetnosti, več site specific projektov na Češkem, v Kolumbiji, Braziliji in na Balkanu. Poleg vsega tega ustvarja na področju filma in avdio-vizualnega.

Več info: http://www.mamapapa.cz

https://www.youtube.com/watch?v=b-Bwo-6cOpA

http://www.youtube.com/watch?v=cSxRaJboOoo

Kotizacija: 180 € (vključuje hrano, spanje in 3-dnevno festivalsko vstopnico)


Prikaži več

SUHA GRADNJA (zaprta) | 1.-8. julij

 

Mentor: akad. kipar Marko Zelenko (društvo KVART- vizualna kultura in umetnost) (SI)

Udeleženci: 10

Opis delavnice: Delavnice suhozida so namenjene učenju tradicionalnih metod gradnje istrskih suhozidov. S pridihom kreativnosti bomo s suhozidnimi tehnikami ustvarili inovativne in funkcionalne konstrukcije - sedišča in mize, ki se bodo stapljale z naravnim okoljem in služile za »obfestivalski oddih«.


Prikaži več

SVETLOBNA DELAVNICA | 8.-20. julij

 

Mentorica: Barbara Bulatović in Brane Solce (SI)

Udeleženci: 15

Opis delavnice: Svetloba je neujemljiva igralka v gozdu, saj se ji čez dan izogibamo, ponoči pa jo iščemo in ji sledimo. To je delavnica, kjer se s svetlobo ukvarjamo v raznih pomenih, tako v simboličnem, dramatičnem, kot tudi v materialnem in praktičnem smislu, saj bo naša naloga ustvariti svetlobna bitja, ki kažejo pot obiskovalcem in jih vodijo po postajah naše podzavesti.

Opis mentorice: Barbara Bulatović je leta 1990 diplomirala na francoski visoki lutkovni šoli ESNAM v Charleville-Mézièresu. Sprva se je usmerila predvsem na področje oblikovanja, scenografije, dramaturgije in semiologije. Podiplomski študij je nadaljevala na AMU v Pragi in v tem času režirala v Divadlu Minor. Od leta 1994 je samostojna lutkarica. Sodelovala je z Gledališčem Ane Monro, z Rozinteatrom, s Senzorialnim gledališčem (Labirint), z gibalnim Fizičnim gledališčem (Kdo je tukaj nor?), z Društvom lutkovnih ustvarjalcev (Zgodbe od drugod, Kralj Alkohol, Jst sm ga pa vidla, Začaran kraj, Simplicius Simplicissimus), z LG Jože Pengov (Tri kraljeve opice), z Lutkovnim gledališčem Maribor (O devetih mesecih) in z Mini teatrom (Črna kuhna).

Pripravlja vrsto uličnih predstav in lutkovnih delavnic. V Lutkovnem gledališču Ljubljana jo kot režiserko in oblikovalko prvič srečamo v skupni uprizoritvi LGL in Speakeasy Pictures Otrok in svet (nagrada mali princ za najboljšo predstavo festivala Lutke '98). V naslednjih letih je oblikovala predstave Mehurčki, Kekec (nagrada za oblikovanje lutk na festivalu v Kotorju) in Ikarjev let. V dvojni vlogi (režiserke in oblikovalke) se je spet predstavila v igrah Juri Muri v Afriki in Kralj Alkohol, kot dvakratna soavtorica (tudi kot soscenaristka) pa še v predstavah Zakaj in Labirint brez fint, Kreda, Naredi mi lutko, Dobri Zlobko.

Brane Solce je rojen 24. 10. 1951 v Ljubljani. Leta 1982 ustanovi avtorsko lutkovno gledališče Papilu (zadnja leta nosi ime Papelito), ki je osnovano prav na izkušnjah pri ustvarjanju z otroki. Obšlo je že vso Evropo, tudi Japonsko, ZDA, Izrael itd. ter še vedno obiskuje festivale po vsem svetu. Izhodišče tega malega, popolnoma avtorskega potujočega teatra Papelito (ali Papilu) je papir, material, ki ponuja neštete možnosti oblikovanja in metamorfoz. Izrazito vizualni jezik metafor in simbolov povezuje z glasbo in zvoki - pripoveduje torej brez besed, kot neke vrste animirana papirnata slikanica.

Več info: http://magic.marmelade.free.fr/bula/

http://www.youtube.com/watch?v=GJ7vsH6TFf0

Kotizacija: 180 € (vključuje hrano, spanje in 3-dnevno festivalsko vstopnico)


Prikaži več

GLEDALIŠKE DELAVNICE:


COMMEDIA DELL`ARTE – nadaljevalni tečaj | 10.–20. julij

 

Mentorji: Matteo Spiazzi, Esther Grioli, Riccardo Pippa

Udeleženci: 5-10; igralci z izkušnjami (v različnih načinih igranja, ne samo z maskami)

Opis delavnice: V prvem delu delavnice bodo vsi udeleženci spoznali zgodbo in značilnosti commedie dell'arte, njene tradicionalne dramske osebe in njihovo držo, odnose in obnašanje. Udeleženci bodo dobili priložnost, da nosijo profesionalne usnjene maske in improvizirajo kratke prizore, v katerih bodo uprizorili različne dramske osebe. Pozneje bo vsak udeleženec ustvaril svoj lik, mu dal ime, držo in osebnost. Satira v commedii dell'arte temelji na italijanskih »tipih«, ki so postali arhetipi mnogih pomembnih dramskih oseb v prihodnjem evropskem gledališču. Ta priljubljena gledališka oblika je bila od nekdaj povezana s posmehovanjem oblasti: politične (maska Pantaloneja), vojaške (maska poveljnika) ali intelektualne moči (maska zdravnika). Njena funkcija, da prenese in razblini kolektivne strahove, je pomembna tudi v današnjem času. Z dramskimi osebami iz commedie dell'arte se lahko politično angažiramo, opozorimo pereče probleme in krize ter se iz njih ponorčujemo.

Opis mentorjev:

Matteo Spiazzi je igralec, gledališki režiser in gledališki učitelj. Leta 2010 je diplomiral na Akademiji dramske umetnosti Nico Pepe v Vidmu, kjer je študiral z znanimi učitelji in režiserji, med katerimi so bili Maurizio Schmidt, Massimo Navone, Fabio Alessandrini, Elena Bucci, Jurij Alschitz, Toni Cafiero, Arturo Cirillo, François Kahn, Pierre Byland, Renato Gatto, Paolo Asso, Claudio de Maglio, Giuliano Bonanni, Paola Bigatto, Antonio Varvara, Paola Bonesi, Elia Dal Maso in drugi.

Esther Grigoli je gledališka učiteljica in igralka. Diplomirala je iz kulturne dediščine na Univerzi v Trentu (2007), študirala pa je tudi na Akademiji dramske umetnosti Nico Pepe v Vidmu (2010) z učitelji in režiserji, med katerimi so bili Andrea Collavino, Gian Battista Storti, Toni Cafiero, Michele Bottini, Francois Khan, Fabio Alessandrini, Renato Gatto, Juri Alschitz. Med intenzivnimi seminarji se je ukvarjala z deli Maria Consagra, Thomasa Richards, Serene Sinigaglia in Isadore Angelini. Sodelovala je v mednarodnem gledališkem projektu “Maske na odru”, pri katerem so sodelovale Italija, Nemčija in Češka (od septembra 2012 do julija 2011) in ki je združeval maske iz commedie dell’arte, lutke in cirkuške veščine (žongliranje in akrobatske vaje na trakovih iz svile).

Riccardo Pippa je pisatelj, gledališki režiser in gledališki učitelj. Leta 2006 je diplomiral kot gledališki režiser na šoli dramskih umetnosti Paolo Grassi v Milanu. Leta 2012 je diplomiral iz umetnosti, glasbe in uprizoritvenih umetnosti na Univerzi v Bologni z diplomo o dramaturgiji.

Več info: http://www.teatroimpiria.net

Kotizacija: 180 € (vključuje hrano, spanje in 3-dnevno festivalsko vstopnico)


Prikaži več

VELIKANSKE LUTKE – STICKS FORMS | 15. – 20. julij

 

Mentorji: Pavel Lukas, Zuzana Vavřinová, Jakub Lada Vavřina – Kvelb teater

Udeleženci: najmanj 15; Za vse nad 15 let.

Opis delavnice: Izdelali bomo lutke za predstavo »V plamenih«, in sicer vrsto lutk, ki jih bomo naredili iz raznih materialov – les (gorjače), plastika … Oblikovali jih bomo s pomočjo razpoložljivih virov in pri tem uporabili lepilni trak – hitreje in enostavneje. Dokončane bomo uporabili v manjših predstavah ter končni predstavi na Festivalu HISTeRIA.

Opis mentorjev: Kvelb teater je profesionalni in neodvisni teater – skupina umetnikov, ki združuje gledališko in likovno umetnost ter ostale oblike. Alternativno lutkovno in ulično gledališče; potujoča igralska družina dvornih norčkov, dramatičnih koreografij in vizualnega gledališča, vrtinca zamaskiranih bitij … Poln humorja, pretiravanja in izvirne scenske izraznosti, Kvelb ponuja izvirno in neponovljivo interpretacijo človekovih vizij, ki presega običajno, vsakodnevno percepcijo umetniškega dela in življenja posameznika kot takšnega. Ustanovljen je bil leta 1997 ter od leta 2000 prebiva v Ceskih Budejovicah. Igramo po vsej Evropi, način in rezultati našega dela so neverbalni, razumljivi vsakomur, s kateregakoli dela planeta – tako otrokom kot odraslim. Teater nam predstavlja način spraševanja, način iskanja in spoznanja, zmožnost svobodnega izražanja oz. ustvarjanja, ki ga sporočamo in posredujemo z igranjem. Odločeni smo, da sprejmemo odgovore na vprašanja, ki kljub temu ostajajo nerešena. Teater je način, s katerim lahko izrazimo svet in družbo, v kateri živimo, je osebna identiteta ter način življenja.

Več info: http://kvelb.com/

Kotizacija: 120 € (vključuje hrano, spanje in 3-dnevno festivalsko vstopnico)


Prikaži več

DELAVNICE ULIČNEGA IN INTERAKTIVNEGA GLEDALIŠČA | 15.-20. julij

 

Mentorji: Popoldanski del delavnic bosta vodila Jaša Jenull in Vida Cerkvenik Bren (Kud LJUD), dopoldanski pa Manca Uršič.

Udeleženci: 15-20; Na delavnicah so dobrodošli vsi izkušeni, neizkušeni, zmešani, čudni, resni, sposobni ali nesposobni ljudje, ki so pripravljeni izzivati svoje ude, um, oči in glasilke ... in vse ostalo.

Opis delavnice: V dopoldanskam delu delavnic bomo preko vaj fizičnega gledališča spoznavali principe skupinske dinamike in gradili na medsebojni pozornosti, orientaciji v prostoru in prezenci. Ker pomembno vlogo na ulici igra pozornost na dragocene trenutke oziroma nepredvidljive dogodke, se bomo z vajami uličnega in interaktivnega gledališča ukvarjali tudi z improvizacijo ter kontaktom s publiko. Delavnica se bo nadaljevala v popoldanskih urah, ko se bo gradilo na končni produkciji, ki bo predstavljena v času festivala. V produkciji bodo delavničarji z elementi uličnega in fizičnega gledališča stopili v neposreden kontakt s publiko in ustvarjali male unikatne site-specific dogodivščine, goli ali oblečeni ali celo z uporabo velikanskih lutk. Lutke nam bodo izdelali na delavnici, ki jo bo vodil Brane Solce.

Opis mentorjev:

Manca Uršič je zaključila prevajalske študije na Filozofski fakulteti v Ljubljani, nato se je priključila dveletni šoli uličnega gledališča Šugli. Po končani Šugli se je na področju novega cirkusa in sodobnega plesa dve leti šolala na šoli uprizoritvenih umetnosti Performers House na Danskem. Od leta 2004 je aktivna na področju sodobnega cirkusa, ulične umetnosti, vertikalnega plesa, fizičnega gledališča, cirkuške pedagogike, uličnih invazij tako doma kot v tujini. S procesom raziskovanja in mešanja teh veščin ter iskanjem nekonvencionalnih prostorov za uprizarjanje vedno stremi k brisanju mej med publiko in izvajalcem. Sodeluje z različnimi umetniki in skupinami (Theatre En Vol, Zamok International Theatre, KUD Ljud, duet Njavka, Cirkus Kansky, Gledališče Ane Monro).

Kud Ljud (Vida Bren Cerkvenik, Jaša Jenull, Grega Močivnik, Sebastien Fraboulet - SLO) LJUD je neformalna skupina ustvarjalcev, ki jih druži vera v »živo« umetnost, ki je v neposrednem stiku z gledalcem. Pri oblikovanju gledališkega dogodka se vedno znova osredotočajo na različne oblike interakcije gledalcev z nastopajočimi in tako vzpostavljajo gledališče kot igro, kot ritual, kot dogodek socialnega združevanja. Zanima jih delo v javnih urbanih prostorih, eklektično združevanje žanrov, tehnik in stilov; veliko pozornosti posvečajo razmisleku o namenu in socialni umeščenosti svojega delovanja. Avtorsko skupino oz. kolektiv razumejo kot edinega pravega ustvarjalca gledališkega »gesamtkunstwerka«.

Več info: http://www.ljud.si/

Kotizacija: 120 € (vključuje hrano, spanje in 3-dnevno festivalsko vstopnico)


Prikaži več

PLESNE DELAVNICE


POLETNA GIBNOZA – SANJE | 9.-20. julij

 

Mentorica: Zala Pezdir

Udeleženci: največ 15; Plesalci sodobnega plesa med petnajstim in petintridesetim letom starosti.

Opis delavnice: Plesna delavnica Poletna gibnoza je po eni strani delavnica gibalnega raziskovanja, namenjena plesalcem s trdnim znanjem sodobnega plesa, po drugi strani pa performativni projekt: v tednu dni bomo s skupnimi močmi ustvarili 30-minutno sodobno plesno predstavo in jo predstavili občinstvom v Ljubljani, Piranu in Gračišču.

Ime Poletna gibnoza pokriva poletno kolektivno plesno raziskovanje, s katerim je vodja delavnice, Zala Pezdir, začela leta 2009 v okviru Društva za umetnost plesa Harlekin v Celju. Prihajajoča Gibnoza bo tako tretja po vrsti in letos povezana s Festivalom HISTeRIA v Gračišču. Predhodnica te delavnice je tudi lanskoletna Dance HistEria, ki je plesu utrla svoje mesto na festivalu.

Gibnoza bo vsebovala dnevni trening sodobne plesne tehnike, ki korenini v tehnikah, kot so release, flying low, klein in kontaktna improvizacija. Pričakujte fizično zahteven trening! Kot vsakoletna Gibnoza bo tudi letošnja tematsko obarvana, kot izhodišče gibalnega raziskovanja in plesne kompozicije nam bodo služile sanje. Sanje lahko razumemo kot sinonim za želje, ki poganjajo naš kulturni razvoj, lahko pa so nočni umirjevalec stresa; so hkrati odraz posameznika in odraz kulture. Udeleženci se bodo seznanili z nekaj teorijami sanj in želja in prispevali osebne izkušnje z le-temi. Seveda pa refleksija sanj ne bo ostala na teoretskem nivoju, za poglobitev, odpiranje in prenos naših pogledov se bomo posluževali predvsem naših teles in prostora okoli nas. Plesno-raziskovalno delo bo potekalo tako posamično kot v skupinah in v koordinaciji ter mentorstvu Zale Pezdir. V zadnjih dneh se nam bo pridružila tudi skupina glasbenikov iz delavnice Etno Histrija, ki bo pospremila predstavo.

Kot druge delavnice, vezane na Festival HISTeRIA, si želimo z Gibnozo ustvariti okolje, v katerem nas mostenje medžanrskih, medgeneracijskih, mestno-vaških ter profesionalno-ljubiteljskih prepadov lahko obogati in navdihne naše nadaljnje ustvarjanje in bivanje.

Opis mentorice: Zala Pezdir, rojena v Celju, je po Srednji baletni šoli v Mariboru in študiju etnologije in kulturne antropologije v Ljubljani končala tudi plesno-pedagoški študij na Dans och Cirkushögskolan v Stockholmu. Na Švedskem redno poučuje klasični balet in sodobni ples (Uppsala Dansakademi), aktivno pleše (predstave Solo – ser mig, 2009; Saraband för en morgondag, 2011; Där i doftande lund, 2013) ter koreografira (Snövit – predstava za UD Dans ensemble v nastajanju). Občasno posname kakšen kratek plesni film (minutni film Zima, 2013, s projekcijama na Cinedans festivalu v Amsterdamu in Festivalu kratkega švedskega filma v Stockholmu) in vodi plesne delavnice v Sloveniji in drugod. V prostem času igra violino in je kot udeleženka večkrat sodelovala na Etno Histriji, zaradi česar se še posebno veseli sodelovanja z glasbeno delavnico.

Več info: https://vimeo.com/53665031 in https://vimeo.com/53852308

Kotizacija: 180 € (vključuje hrano, spanje in 3-dnevno festivalsko vstopnico)

*Interesenti pošljite motivacijsko pismo in CV na naslov: zala@uppsaladansakademi.com do 31. maja 2013.


Prikaži več

TIHI DIALOG - PLESNA DELAVNICA (polna) | 14.-20. julij

 


Mentor: Ryuzo Fukuhara

Udeleženci: 10-15; Za vse, ki jih zanima ples, uprizoritvena umetnost in bivanje v soustvarjanju.

Opis delavnice: Delavnica, ki odpira celovit odnos med duhom in telesom, domišljijo in zaznavo, gibanjem in mislijo, bivanjem in okoljem. Butoh ples je v sebi vtkal enega najboljših načinov, kako spojiti te odnose. Butoh sicer izhaja iz tradicionalne japonske uprizoritvene umetnosti, kot sta Kabuki in No gledališče, ter iz modernega plesa Evrope. Seveda ga v ozadju navdihuje tudi tradicionalno življenje v Aziji. Skozi notranji tihi dialog bomo glede na naše misli vzpostavili bližnje razumevanje s svojim telesom kot ¨z drugim¨. Spoznali bomo vaje, ki temeljijo na Noguchijevi gimnastiki, jogi in so uglašene z varnimi mejami telesa in duha vsakega posameznika ter služijo kot sproščena priprava telesa na plesne sole, due in skupinska soustvarjanja, ki sledijo v drugem delu vsake delavnice. Med gibanjem se pogovarjamo s svojim telesom in dušo in vse gibanje se povezuje v celoto, ki celi.

Opis mentorja: Rojen 1965 na Japonskem kot Korejski Japonec tretje generacije. S plesno kariero prične po končanem študiju oblikovanja, leta 1987 - s sodelovanjem v Butoh skupini Sankaijuku plesalca Semi-maru. V letu 1991 se pridruži Butoh skupini Maijuku, ki jo vodil Butoh plesalec Min Tanaka. Po prejetju štipendije mesta Nagoya se v letu 2000 seli v Pariz in deluje po Evropi, Aziji in ZDA. Leta 2006 prejeme 2. nagrado na solo plesnem tekmovanju 11. Masdanza - the International Contemporary Dance Festival, Kanarski otoki, Španija. V 2010 je kot učitelj strokovne delavnice povabljen na Arsenale della Danza, La Biennale di Venezia, Italija. Zaposlen je kot samostojni umetnik. Pogovarja se tudi v slovenščini, saj živi v Škofji Loki.

Več info: http://www.geocities.jp/ryuzodance

Kotizacija: 120 € (vključuje hrano, spanje in 3-dnevno festivalsko vstopnico)


Prikaži več

CIRKUŠKA DELAVNICA:


CIRKUŠKI LABORATORIJ – v mnogo je lepše | 14.–20. julij

 

Mentorji: Kristina Debenjak, Eva Zibler, Gregor Wedam - Združenje Cirkokrog

Udeleženci: največ 12; Za vse starejše od 12 let. Izkušnje in predznanje niso potrebni.

Opis delavnice: Cirkuški laboratorij je namenjen raziskovanju povezovanja žonglerskih spretnosti in prvin partnerskih akrobacij. Tekom delavnic se bomo naučili osnov žongliranja, s poudarkom na žongliranju v dvoje in več, ter akrobacij, ki jih izvajamo partnersko ali skupinsko. Raziskovali bomo tudi možnosti združevanja in prepletanja obeh teh prvin. Delavnice so primerne tako za popolne začetnike kot tudi tiste, ki so se že kdaj spoznali z osnovami teh tehnik.

Opis mentorjev: Združenje Cirkokrog je skupina cirkuških pedagogov in pedagoginj, ki že vrsto let razvija cirkus kot medij dela z ljudmi.

Pot Cirkokroga se je začela, ko so se študentke socialne pedagogike spoznale z mladinskim cirkusom, ki ga v Evropi že več let priznavajo kot učinkovit medij dela z ljudmi. Po nekaj letih raziskovanja na lastno pest so leta 2005 ustanovile Združenje za cirkuško pedagogiko Cirkokrog. V okviru združenja razvijamo cirkuško pedagogiko kot obliko pedagoškega dela in neformalnega izobraževanja otrok, mladih in odraslih.

Tekom let so se druščini Cirkokroga priključili in jo soustvarjali raznoliki ljudje – žonglerji, akrobati in artisti iz Slovenije in drugih držav. Vezivo pa je bilo in še vedno je skupno razvijanje cirkuških veščin ter razvoj uporabe cirkusa kot medija pri delu z ljudmi.

Vsi prihajamo iz različnih vetrov, a vse nas druži cirkus. Cirkus, ki nam vzbuja navdušenje, radovednost, fascinacijo in seveda kdaj tudi frustracijo. Cirkus s svojo pestrostjo veščin, barv in oblik, kjer lahko sami sebe odkrivamo na novo, se drug od drugega učimo in družimo. Cirkus, preko katerega ustvarjamo in preko katerega trosimo čarobni prah na tiste, ki se jih dotaknemo. Kot medij pedagoškega delovanja uporabljamo razne cirkuške veščine. Na rednih tedenskih srečanjih se drug od drugega učimo raznih cirkuških tehnik in skupaj ustvarjamo lažje skupinske akrobacije.

Več info: http://www.cirkokrog.com

Kotizacija: 120 € (vključuje hrano, spanje in 3-dnevno festivalsko vstopnico)


Prikaži več